Ден на бащата във Военноисторическия музей

  • 16 юни 2012 08:15

  • 2499
  • 2
Ден на бащата във Военноисторическия музей
© Булфото

Националният военноисторически музей организира днес забавления за бащи и деца и за нещата, които ги вълнуват, под надслов „Ден на бащата в НВИМ”, съобщиха от музея. Празникът се организира за първи път в България и е посветен на силната връзка между таткото и детето.

Той ще се проведе от 10.00 до 18.00 часа. Музейните експозициите и активностите, подготвени за празника, са безплатни и са насочени към силната половинка в семейството. Само на този ден в музея може да бъдат видени съвременните технически средства, с които разполага Българската армия, и да се усети атмосферата в музейните експонати – изтребителя-прихващач МиГ-21бис, високоманеврения щурмови вертолет МИ-24 и самоходната минохвъргачка „Тунджа“.

В света на играчките децата ще конструират модели от областта на физиката, електротехниката, метеорологията и двигателите с горивна клетка. Забавлявайки се, те ще се запознаят със сериозни научни закони и достижения. Ще могат да посетят макет на Lego град с управляеми автомобили и влакове и ще видят как изглеждат „истинските“ Lego роботи. Ценителите на уникалните технологични играчки ще се докоснат до радио-управляеми модели и до превозни средства с лят алуминиев корпус.

Любителите на екстремни спортове ще изкачат петметрова стена за катерене и ще изпробват мерника си в мултимедийното Airsoft стрелбище.

Във външната експозиция на музея бащите ще могат да седнат зад волана на ретро автомобили, на трактор последно поколение с GPS навигация и на атрактивни съвременни коли и камиони. Най-малките ще имат възможност да направят импровизиран test-drive с количките Kettcar.

За посетителите са организирани конкурси и състезания, а за най-добрите ще има и награди.

Последвайте канала на

2499 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.06.18 | 08:38

2
БРАВО, СУПЕР ИДЕЯ.

2012.06.16 | 15:46

1
Яко!Жалко че изпуснах преди неколко години като им даваха да бъзикат леко-стрелково оръжие.

Добави коментар

Водещи новини