Светът започна да посреща 2022 г.

  • 31 декември 2021 14:27

  • 892
  • 0
Светът започна да посреща 2022 г.
© Freepik

Посрещането на Новата година започна вече от островната държава Самоа, следващи са Австралия, Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай, а последни в 2022 г. ще влязат необитаемите островчета Бейкър Айланд и Хауланд Айланд в Тихия океан, предаде ДПА. Днес и утре посрещането на 2022 година ще отнеме 26 часа - между 10 ч. по Гринуич днес и 12 ч. по Гринуич.

Милиарди хора се готвят за втората поредна Нова година, която отново е белязана от противоепидемични мерки. Много масови тържества и новогодишни фойерверки бяха отменени в цял свят, например в Лондон и Париж. Другаде тържествата ще са в значително ограничен мащаб, включително в Мадрид и Рио де Жанейро.

София посреща 2022 г. със светлинно шоу пред сградата на БНБ

В Берлин няма да има заря пред Брандербургската врата, нито масови празненства, в които да се включат стотици хиляди хора. Обществената телевизия Цет Де ЕФ обаче ще предложи на зрителите си шоу с участието на певици като Бони Тайлър и Мариане Роземберг.

В Сидни новогодишната заря ще е със зрители, но онези, които искат да присъстват на живо, трябва да си купят билет за едно от 30-те места за наблюдение.

В Ню Йорк традиционното новогодишно тържество на "Таймс Скуер" тази година пак ще е със зрители, но те ще трябва да докажат, че са ваксинирани срещу COVID-19.

Последвайте канала на

Владимир Василев
892 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини