В Румъния изградиха коледна елха от над 19 000 празни флакона от COVID ваксина

  • 07 декември 2021 13:56

  • 2481
  • 0
В Румъния изградиха коледна елха от над 19 000 празни флакона от COVID ваксина
© Getty images

Ваксинационният център в Двореца на децата в румънската столица Букурещ влезе в духа на зимните празници по необичаен начин - с коледна елха, направена от над 19 000 празни флакона ваксина срещу COVID-19, пише в. "Либертатя".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33004

Елхата от дози на ваксините Пфайзер/Бионтех и Модерна е висока три метра. Това е първата "анти-COVID елха", посочиха властите на официалната страница във Фейсбук на ваксинационната кампания "РО Вакчинаре" (RO Vaccinare).

Председателят на румънския Сенат се обяви за бързо въвеждане на зеления сертфикат

"Първата елха против COVID-19! Духът на празниците присъства и във Ваксинационния център в Двореца на децата!", посочват представителите на кампанията.

Работата по елхата е отнела стотици часове. Използвани са над 19 000 флакона ваксина на Пфайзер/Бионтех и Модерна. За кутиите с подаръци в основата на елхата са използвани флакони на ваксината на "Джонсън и Джонсън". Това е една различна елха, за здраве и живот, посочиха представителите на ваксинационната кампания. Заслугата е на персонала на ваксинационния център и на всички онези, които са избрали да се ваксинират срещу COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини