Царево прави музей за гмуркачи

  • 01 юни 2012 21:17

  • 1179
  • 0
Царево прави музей за гмуркачи
©

Най-южната морска община ще експериментира с атракция, която съчетава любовта към изкуството и силните усещания, пише "24 часа".

Идеята е част от творбите, които ще бъдат изработени по време на провеждащия се в момента пленер "Огън и море", да бъдат спуснати на морското дъно близо до храма "Успение Богородично", разкри кметът Георги Лапчев. Ако нетрадиционната атракция пожъне успех, подводният музей ще се разшири, допълни той. За България това е ново, но по света има такива места. Освен скулптури там могат да се излагат и специални картини, каза морският кмет.

Първите експонати ще бъдат поставени на по-малка дълбочина, за да не е необходима специална екипировка при гмуркането, а само маска и шнорхел.

От 30 май до утре община Царево е домакин на първото издание на пленера, в който именити художници се вдъхновяват от музиканти и актьори. Във формата, който се провежда в Лозенец, сред участниците са Евгени Йонов, Павел Койчев, Хубен Черкелов, Кольо Карамфилов, Александър Балкански, Георги Нейков, Анри Кулев.

Белослава, Орлин Павлов, Теодора Духовникова, Катерина Евро, Георги Лозанов, Радина Червенова, Елена Йончева са сред звездните имена, включили се в пленера, допълва изданието.

Последвайте канала на

1179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини