Фестивал "Огън и море"

  • 16 май 2012 09:43

  • 3594
  • 0
Фестивал "Огън и море"
©


Десет от най-изтъкнатите съвременни художници, десет от най-популярните софийски бохеми и община Царево имат удоволствието да ви поканят да откриете лятото с изкуство и хепънинг край морето!


От 30 май до 3 юни в гр. Царево ще се проведе първото издание на арт фестивала „Огън и Море” заедно с Евгени Йонов, Павел Койчев, Хубен Черкелов, Свилен Блажев, Кольо Карамфилов, Кирил Якимов, Александър Балкански, Михаил Заимов, Георги Нейков, Анри Кулев, Белослава, Любо, Орлин Павлов, Теодора Духовникова, Катерина Евро, Георги Лозанов, Радина Червенова, Елена Йончева, Юлиан Вергов и Ути Бъчваров.


Десет от най-стойностните творци на българското модерно изкуство, съвместно с десет известни личности от сферата на музиката, киното, медиите и политиката, ще дадат старт на уникалния проект. Разделени по двойки, те ще черпят вдъхновение от морето, слънцето и природните стихии, за да създадат творби на тема „Огън и море”, които след края на фестивала ще бъдат дарени на новосъздадената Галерия-музей на съвременното изкуство в Царево.


„Огън и море” се организира за първа година по инициатива на Евгени Йонов и кмета на Царево, Георги Лапчев, но идеята на организаторите е пленерът да се превърне в ежегодно събитие, което да събира нови и нови проекти и да ги дарява на Музея за съвременно българско изкуство.


Публичните личности ще представят готовите творби в последния ден на фестивала, община Царево ще осигури ателиета за художниците в Лозенец, Царево, Варвара и Ахтопол, а „Виларте” в Лозенец ще бъде пространство за творчество, дискусии, арт прожекции и хепънинг.


Финалът на арт пленера ще бъде отбелязан с масово събитие на площада в с. Българи, където ще се проведе традиционния нестинарски празник с огньове и танци, музикален концерт и скара на открито, приготвена от самия Ути Бъчваров.

Последвайте канала на

3594 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини