Руснаци заснеха първите в света филмови сцени в Космоса

  • 17 октомври 2021 06:45

  • 1902
  • 1
Руснаци заснеха първите в света филмови сцени в Космоса
© Pixabay (архив)

Руски снимачен екип ще се завърне на Земята днес, след като прекара 12 дни на Международната космическа станция (МКС), заснемайки първите в света филмови сцени в Космоса, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Космическата капсула трябва да се приземи в степите на Казахстан, на 148 км югоизточно от град Жезказган в 6.35 ч. местно време. Тя ще върне на Земята актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко заедно с космонавта Олег Новицки, който бе на борда на МКС от април. Техният обратен полет се очаква да отнеме повече от три часа. Сниманият филм е с работно заглавие "Предизвикателство" и ще разкаже историята на лекарка, изиграна от Пересилд, която трябва да пристигне на МКС, за да спаси живота на болен космонавт.

Да изпревари Том Круз! Новата космическа амбиция на Русия

Според Русия това е първият игрален филм със сцени, заснети в Космоса. САЩ също планират да снимат филм в космическото пространство, но все още няма определена дата за това. Руската космическа агенция "Роскосмос" заяви, че целта на филма е да популяризира усвояването на Космоса сред младежта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1902 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тъй тъй

2021.10.18 | 22:20

1
след като заснеха гагарин на земята и ни казаха че е летял в космоса сега са пратили снимачен екип за 2 дни докато американци и китайци правят филми на марс с марсоходи от дистанция

Добави коментар

Водещи новини