SpaceX ще изстреля нов кораб "Дракон" за третата мисия на австронавти до МКС

  • 07 октомври 2021 14:10

  • 1408
  • 0
SpaceX ще изстреля нов кораб "Дракон" за третата мисия на австронавти до МКС
© Getty Images/Guliver

Компанията "СпейсЕкс" ще изстреля нов кораб "Дракон" за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщава ЮПИ.

Екипажът ще се отправи към МКС от космическия център Кенеди в щата Флорида на 30 октомври.

"Наистина е вълнуващо да представим "Дракон" в нашия флот", заяви Сара Уокър от "СпейсЕкс" на пресконференция в Хюстън. Тя разкри още, че компанията на Илон Мъск работи и по още един космически кораб, който трябва да бъде готов през пролетта.

Европейският астронавт Матиас Маурер изпробва новия скафандър на SpaceX

В третата мисия на "СпейсЕкс" ще участват трима астронавти от НАСА - Раджа Чари (44 г.), Томас Машбърн (61 г.) и Кайла Барън (34 г.), както и Матиас Маурер (51 г.) от Европейската космическа агенция. За Чари, Барън и Маурер това ще бъде първо пътуване до космоса. Мисията им ще продължи шест месеца, допълва БТА.

Космически туристи се приводниха край Флорида

Уокър обясни, че "СпейсЕкс" не е направила сериозни промени по новата капсула, но е решен проблем в системата за изхвърляне на отпадъци. "Направихме малко подобрение в дизайна ... за да направим системата още по-стабилна за многократно използване на тези превозни средства", заяви тя на пресконференцията, без да съобщава повече подробности.

Весела Найденова
1408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини