Новият Супермен е бисексуален

  • 12 октомври 2021 13:57

  • 1008
  • 3
Новият Супермен е бисексуален
© Getty Images

Новият Супермен, който е син на Кларк Кент, ще се влюби в мъж и ще приеме своята "бисексуална идентичност" в комикс, който ще бъде пуснат през ноември, съобщиха от дъщерното дружество на "Уорнър Брос" "Ди Си Комикс", цитирани от БТА и АФП.

"Винаги съм казвал, че всеки има нужда от герои и има право да се представя в тези герои", казва авторът на комикси Том Тейлър, цитиран в прессъобщение, илюстрирано с рисунка на художника Джон Тимс, където синът на Супермен Джон Кент целува страстно млад журналист на име Джей Накамура.

Рекламата на "Ди Си Комикс" е под мотото: Джон Кент намери своята идентичност (...) Новият Супермен се показва като бисексуален.

Том Тейлър вярва, че "символът на Супермен винаги е бил надежда, истина и справедливост. Днес този символ е нещо повече и повече хора могат да се идентифицират с най-силния супергерой в комиксите".

В августовския брой на Супермен Джон Кент, син на Кларк Кент и журналистката Лоис Лейн, се сприятелява с репортера Джей Накамура. В броя от 9 ноември в САЩ тази връзка ще се превърне в романтичен роман.

Не за пръв път американските комикси влизат навреме в крак с многообразието в обществото. Поредицата "Аквамен" представи през лятото чернокож гей супергерой, а в последното издание на "Батман" Робин също се представя като бисексуален. 

Борислава Борисова
1008 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.14 | 11:00

3
повръщня! за тези изроди няма нищо свято, няма никакви ценности! подмяната на нормалното започна и върви с пълен успех!
евро

2021.10.12 | 14:28

2
евро атлантическите ценности. педераси мръсни.
….

2021.10.12 | 14:06

1
Ужас. Педалите окрадоха всичко от нормалните хора. Вече и дъгата не е дъга

Добави коментар

Водещи новини