Избират Царица Роза

  • 31 май 2012 09:13

  • 1625
  • 0
Избират Царица Роза
©

В Деня на детето ще бъде избрана новата Царица Роза в Казанлък. Тази година короната на победителката ще бъде връчена от Мис България 2011 – Ваня Пенева.

Тази година момичетата, които ще се явят на конкурса, са преминали кастинг, а не са били излъчвани от училищата в града, както е било до сега. Десет са девойките, които ще се борят за короната. Царица Роза традиционно е коронясвана в центъра на града, като церемонията е съпътствана от пищна заря. Избраницата участва в розобера и поредица от събития, които съпътстват фестивала.

В ефира на "Добро утро, България!" по TV7 Ваня Пенева съобщи, че на избраната царица ще бъде връчен специален свитък с пълномощия от първата жена кмет на града – Галина Стоянова. Царица Роза ще стане и първият посланик на добра воля на Казанлък.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова допринесе за това празникът на розата да прерасне във фестивал, каза Пенева. Той е започнал на 19-ти май и ще продължи чак до 25-ти юни. Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на много различни инициативи и да се срещнат със специалния гост на празника - Стенли Джордан.




 

Последвайте канала на

1625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини