Гледай на живо

Червени и сини пристигат на "Васил Левски" за голямото дерби

Епископ екзорсист напусна църквата заради любов със сатанистка

  • 09 септември 2021 16:42

  • 1755
  • 2
Епископ екзорсист напусна църквата заради любов със сатанистка
© Getty images (архив)

Испански епископ реши да напусне католическата църква по необичаен повод. Преди месец Хавиер Новел мотивира решението си с „лични причини“.

Сега се оказва обаче, че мъжът се отделя от църковното дело заради любовни чувства към жена, която е писател на сатанинско-еротична фантастика, съобщава БТВ.

Почина топ екзорсистът на Ватикана

Самият Новел става най-младият епископ на Испания. Това се случи през 2010 г., когато той е на 41 години. Той е част от църквата в община Солсона в североизточните части на Каталуния.

Вече бившият епископ е противоречива личност заради сепаратистките си и хомофобски наклонности. Новел изразява подкрепа към т.нар. conversion therapy или терапии, които целят да променят религиозната или пък, например, сексуална ориентация на човек. Освен това той е изпълнявал и ексорсизъм. Испанският сайт Religión Digital пише, че сега той си търси работа като агроном в региона на Барселона.

В своето творчество, любимата на Новел - Силвия Кабайол, разглежда разнообразни теми като садизъм, лудост, съблазън, битката между доброто и злото, между Бог и Сатаната.

 

Мая Йорданова
1755 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.09 | 18:50

2
ПИДАЛ ! Заради кучка е готов на всичко! това ще му излезе като цицина на задника! Бог прощава, но не забравя!
на

2021.09.09 | 17:39

1
на 50 години станал за резил. никога не е късно.

Добави коментар

Водещи новини