В Кюстендил започна тридневния "Празник на черешата"

  • 25 юни 2021 21:41

  • 1243
  • 2
В Кюстендил започна тридневния "Празник на черешата"
© bulphoto (архив)

В Кюстендил започна тридневния "Празник на черешата". Началото на 14-то поредно издание на празника беше поставено с флашмоб с участието на 300 деца на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил и с представление на постановката на театър "София" - "Апетит за череши".

Пиесата "Апетит за череши" е на полската авторка Агнешка Ошецка. Сюжетът разказва за сблъсъка между мъжа и жената, между двама влюбени, между града и провинцията, между илюзиите и реалността и за това, че нещата се получават там, където има "апетит за череши", съобщава БТА.

Определиха места за изкупуване на череши в Кюстендилско

В ролите влязоха актьорите Симона Халачева и Юлиян Рачков. Представлението се игра пред пълна зала в местното читалище "Братство", заради мащабният ремонт на сградата на театъра, който се прави в момента.

Около 300 деца пък се включиха по това време във флашмоб "Череша" на централния площад.

"Децата направиха огромни кюстендиски череши - грамадни и вкусни", разказа Дима Укалска от общинския отдел "Култура и духовно развитие".

Във флашмоба участваха възпитаници на местни спортни, театрални, вокални групи и формации. "През тази година в празника е включена богата културна програма", разказа Укалска.

Празникът продължава с концерти на танцуващият цигулар Свет Радославов и любимката на тинейджърите Дара. Официалното откриване на празника на черешата е утре, от 11.00 часа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1243 2

Коментари 2

Добави коментар
Идиот Новини.бг

2021.06.26 | 08:29

2
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите "простаци".
Росен

2021.06.26 | 07:06

1
Може. И черешите ги стопанисват и държат най - големи масиви разни мутри, бивши далавераджии и мошеници.

Добави коментар

Водещи новини