Инцидентът с "Евър гивън" в Суецкия канал вдъхнови детска книга

10 юни 2021 18:22

Инцидентът с "Евър гивън" в Суецкия канал вдъхнови детска книга
© Getty Images/Guliver
514 0

"Големият кораб и малкият багер" е първата детска книга на Райън Петерсен - основател и изпълнителен директор на платформа за глобална логистика. Предприемачът се е вдъхновил от операцията по освобождаването на Суецкия канал, който беше блокиран от гигантския контейнеровоз "Евър гивън" в продължение на седмица в края на март, съобщава БТА.

"Децата ще научат за силата да правиш правилните неща, дори когато изглежда, че половината свят ти се присмива", пише в представянето на книгата.

В интервю за египетския вестник "Ал Ахрам" Петерсен казва, че печатното издание все още се подготвя, но вече получава положителни отзиви от читателите на онлайн версията.

Това е история за силата на чистосърдечния оптимизъм да отместваш невъзможно големи препятствия, които препречват пътя ти, отбелязва авторът бизнесмен. "Вдъхнових се да напиша тази книга, за да образовам по-младите поколения за глобалната търговия и какво може да се случи, когато работим заедно, за да транспортираме стоки около света."

Контейнеровозът "Евър Гивън" остава блокиран от египетските власти заради съдебен спор

Петерсен добавя, че всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат използвани за хуманитарни логистични програми в помощ на Индия, където ситуацията с COVID-19 е критична.
 

Novini.bg
514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини