Ново графити на Банкси се появи върху стена на затвор в Англия

  • 01 март 2021 20:22

  • 3353
  • 2
Ново графити на Банкси се появи върху стена на затвор в Англия
© Getty Images

Ново графити, дело на световноизвестния британски стрийт художник Банкси, се появи върху стена на затвор в град Рединг в графство Бъркшър, съобщи Би Би Си.

На това затворническо заведение беше посветено знаменито стихотворение на поета и драматург Оскар Уайлд /1854-1900/., посочва БТА. 

На високата тухлена стена, изградена около двора на тъмницата, беше изобразен извършващ бягство мъж в раирани затворнически дрехи. Той се спуска към земята по въже, сплетено от вързани на възел чаршафи, а последният е заклещен в барабана на пишеща машина. Работата е изпълнена в характерния за Банкси стил, въпреки че художникът не е потвърдил своето авторство. Свидетели твърдят, че изображението е било направено в нощта срещу понеделник.

Ново произведение на Банкси показва медиците като супергерои

Сюжетът е може би препратка към биографията на Уайлд, който е бил един от най-известните затворници на Нейно Величество в Рединг. Поетът прекарва тук зад решетките година и половина, след като изтърпява наказание за любовна връзка с друг мъж. След освобождаването си Уайлд пише стихотворението си "Балада за Редингската тъмница".

Последвайте канала на

Novini.bg
3353 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ново нормален педер

2021.03.01 | 22:29

2
Глобалните масовици са жалки.
МУТРИ ВЪН

2021.03.01 | 21:03

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО). С.ТРИФОНОВ Е ЛЪЖЕЦ И БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС НАЙ -ГОЛЕМИТЕ МУТРИ А Б.БОРИСОВ Е КРАДЕЦ И ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМ

Добави коментар

Водещи новини