Продадоха картина на Банкси на търг в Лондон за близо 10 млн. долара

  • 22 октомври 2020 09:12

  • 955
  • 0
Продадоха картина на Банкси на търг в Лондон за близо 10 млн. долара
© Getty Images

Картината на британския уличен художник Банкси "Покажи ми Моне" бе продадена на търг в Лондон за 9,8 милиона долара, предаде агенция ТАСС.

Предварителната оценка на картината бе между 3,9 и 6,5 милиона долара. "Покажи ми Моне" прави препратка към творбата на импресиониста Клод Моне "Японски мост", с тази разлика, че при Банкси природната идилия, запечатана някога от френския майстор, се оказва място за изхвърляне на предмети, предаде БТА.

На картината на Банкси под моста са изхвърлени колички за пазаруване и оранжев конус за регулиране на трафика.

Изложба на Банкси в Лондон

Това не е рекордна сума за работа на краля на уличното изкуство, отбелязва ТАСС. На 3 октомври миналата година картина на Банкси, осмиваща парламента на Обединеното кралство, бе продадена за 12 милиона долара по тогавашния курс.

Художникът все още успява да пази в тайна своята самоличност - на никого, освен на най-близките му помощници, не е известно как изглежда и как всъщност се казва, отбелязва агенцията.

На търга на аукционна къща "Сотбис" в сряда бяха продадени и картините на германския художник Герхард Рихтер - "Арнолд" за 1,5 милиона долара, и "Абстрактно изображение" за 6,7 милиона долара. Нов собственик си намери и картината на американеца Жан-Мишел Баския "Малък успех" срещу 2,9 милиона долара.

Novini.bg
955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини