Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 1:0

Върнаха портфейл, загубен на Антарктида преди 53 г., на собственика му

05 февруари 2021 10:40

Върнаха портфейл, загубен на Антарктида преди 53 г., на собственика му
© Pixabay
2715 0

Американец от Калифорния бе шокиран, когато му бе върнат портфейл, загубен преди повече от 50 години на Антарктида, съобщи ЮПИ. Пол Гришам от Сан Диего дори не помни, че е загубил портфейл, докато е служил като метеоролог към военноморските сили на САЩ на Антарктида през октомври 1967 г.

Но портмонето било открито при разрушаването на сградата на станцията Макмърдо и се върнало при него, предава БТА.

Стивън Декато от Ню Хемпшър, който работел в агенция, занимаваща се с изследвания на континента, разказа, че бившият му началник се свързал с него преди месец с молба да съдейства да се намерят собствениците на два портфейла, намерени при разрушаването на станцията. Дъщерята на Декато установила контакт с Брус Маккий от неправителствената организация "Indiana Spirit of '45".

Оказало се, че Гришам е член на организацията за ветерани. В единия намерен портфейл били служебната книжка на Гришам от флота, шофьорската му книжка, данъчна декларация, рецепта за домашен ликьор, разписки за парични преводи на Гришам до съпругата му. От неправителствената организация публикували във Фейсбук снимки на втория намерен портфейл, който се оказал на Пол Хауърд, починал през 2016 г.

Портмонето било изпратено на семейството му.

Novini.bg
2715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини