Параплегик изкачи с инвалидна количка небостъргач в Хонконг

17 януари 2021 21:05

Параплегик изкачи с инвалидна количка небостъргач в Хонконг
© Pixabay
605 0

Лай Чъ Уай стана първият параплегик, който изкачи на инвалидна количка фасадата на небостъргач в продължение на 250 метра, като се набираше на спуснато от върха въже, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Начинанието му отне 10 часа и с него той набира средства за хора с наранявания на гръбначния стълб.

Тридесет и седем годишният катерач, който пострада преди 10 години след инцидент, не можа да се изкачи до върха на 300-метровия небостъргач "Нина Тауър" на полуостров Каулун.

"Беше доста страшничко, сподели Лай Чъ Уай. Като катериш скала, можех да се закрепиш за издатините и дупките, но тук имаше само стена от стъкло. Можех да разчитам само на въжето, за което бях провесен!".

Смелчагата успя да събере дарения в размер на над 670 хиляди долара. Предине щастния случай, който го сполетя през 2011 година, Лай е бил обявяван четири пъти за шампион на Азия по планинско катерене и бе класиран осми в световната ранг листа.

След като долната част на тялото му се парализира, той продължи с катеренето, като окачваше инвалидната си количка на система за повдигане. Преди пет години той изкачи по този начин 495-метровата планина Лайън рок, една от забележителностите на Хонконг.

Със своите смели начинания Лай Чъ Уай загърбва мисълта, че е човек с увреждания, и си доказва, че може да мечтае и да постига мечтите си. Той държи да изпрати послание на всички хора в неговото положение никога да не се предават.

Novini.bg
605 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини