С рибен фест Банско постави началото на фестивалната си програма за 2021 година

  • 09 януари 2021 15:03

  • 1251
  • 3
С рибен фест Банско постави началото на фестивалната си програма за 2021 година
© bulphoto (архив)

С рибен фест в Банско бе дадено началото на фестивалната програма за 2021 година.

Шатрите с прясна риба и аквакултури привлякоха много жители и гости на курортния град. За мен като потребител беше изненадващо, че в България се произвеждат не само риби, миди и скариди, но и например водораслото спирулина, което се отглежда в Стара Загора и се използва за направата на хранителни добавки, разказа водещият на събитието - актьорът Николай Станоев.

Местни хора споделиха пред БТА, че наред с традиционните за този край капама и чомплек, рибата също присъства редовно на трапезата.

Рибни ястия, игри и концерти във Варна

"Рецептите ни тук са с агнешко, със свинско, но в нашето домакинство готвим риба два пъти седмично", разказа Райна Дурчова.

Наред с рибните щандове, фестивалът показа и други продукти, свързани с кулинарията. В отделни шатри бяха изложени вина от български изби, подправки и орехови дъски за рязане, дело на местни майстори. Търговския рибен фестивал е първият по рода си и се финансира със средства от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство, съобщиха от община Банско.

Чрез него Министерство на земеделието, храните и горите изтъква предимствата на продуктите от риболов и аквакултурите, допълват от там.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1251 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Яко!

2021.01.10 | 08:31

3
Бай Васо сюнетчията предлага високопланински калмари ... :)
Makedonec

2021.01.09 | 18:29

2
Банскалии и риба. Те са само на кустурета и Дропла
чомПлек?!

2021.01.09 | 16:21

1
Мая, Мая, пак се изказа неподготвена...

Добави коментар

Водещи новини