Заснеха ангел на повърхността на Марс

  • 22 декември 2020 14:36

  • 40351
  • 6
Заснеха ангел на повърхността на Марс
© Pixabay

Учени от Европейската космическа агенция заснеха изумително изображение от повърхността на Марс, доказващо, че Коледа вероятно не е празник, който честваме само на Земята, пише в. „Дейли мейл”.

Сателитът Mars Express направи снимка на ангел, с ореол и крила, близо до южния полюс на Червената планета. Стерео камерата с висока разделителна способност е уловила в непосредствена близост до него и нещо, което поразително прилича на стилизирано сърце.

Тези форми са случайни, посочиха от Eвропейската космическа агенция малко след като разпространиха изображенията.

Учените обясниха, че те се дължат на геоложки характеристики, уникални за полярния регион на Марс. Обикновено Южният полюс на Червената планета е покрит с ледена шапка, която е дебела поне миля, предава Нова Телевизия.

Тъй като в момента в долното полукълбо на планетата е лято, обвивката от сняг и лед е особено тънка. Ангелската фигура се вижда заради модела и състава на близките полета от дюни, които са скалисти и богати на тъмни минерали като пироксен и оливин.

Разпознаването на образи на ангели и човешки лица в неодушевени предмети се нарича парейдолия - психично явление, породено от неясно, неопределено и лошо разпознаване на обект, и едва ли е необичайно, когато става въпрос за Марс.

Последвайте канала на

Novini.bg
40351 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.12.23 | 22:15

6
ДОКАТО СЪМ ЖИВ , КОГАТО ЯМ ТИКВЕНИК НА КОЛЕДА ЩЕ СИ СПОМНЯМ ЗА БОКО ТУЛУПА-ЕДИН ОТ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ МРЪСНИЦИ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.

2020.12.22 | 17:58

5
хахаха още ли има тиквени убитаци да пишат в тоя жалък форум :))))
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.22 | 15:50

2
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
млък

2020.12.22 | 17:30

4
червен катил,ако ви нямаше строители на комунизма през последните 100 год.България щеше да е на друго ниво,и всичко това нямаше да го има,нито комунисти нито мутри или други отрепки,това е ВАША заслуга да существуват такива сегашни и бивши КАТИЛИ!!!!!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.12.22 | 17:21

3

Ходи се лекувай, ватник !

2020.12.22 | 14:51

1
Аз пък веднъж видях образите на льотчика и на Корнелка на една кравешка фъшкия. Бяха се прегърнали, а до тях беше Славуцата, разперил ръце като ангел...

Добави коментар

Водещи новини