Кръстиха редките птици ему в зоопарка в Добрич на семейство Флинтстоун

  • 16 декември 2020 09:38

  • 287
  • 0
Кръстиха редките птици ему в зоопарка в Добрич на семейство Флинтстоун
© Pixabay

Редките птици ему - най-новите обитатели на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, получиха имената на популярни герои от анимационния сериал "Семейство Флинтстоун" като знак за древния им произход, съобщиха от зоопарка, който търсеше кръстник на екзотичната двойка.

Шестгодишните Фред и Уилма, чиято древна родина е Австралия, дойдоха по т.нар. размножителен заем от Старозагорския зоопарк, който е в ремонт, разказа на БТА директорът на зооцентъра в Добрич Християн Христов.

Маймунче от рядък вид се роди в зоопарк в Прага

Птиците гиганти със закърнели криле са големи бързоходци. Обичайно представителите на вида достигат до 1.5-2 метра височина, а на тегло - до 50-60 килограма.

Вече подготвяме гнездото за семейството, което сега навлиза в размножителен период, каза Християн Христов. Ако Уилма снесе яйца, те ще са тъмнозелени и много големи. Директорът на зоопарка поясни, че яйцата ще бъдат сложени в инкубатор, за да не бъдат изгубени в студеното време. И зоопаркът в Стара Загора ще получи малки пиленца, ако успеем да ги излюпим, обещава директорът на Центъра за защита на природата и животните.

Рядък вид папагал се излюпи в Нова Зеландия

Последвайте канала на

Novini.bg
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини