Изобретателка на 15 години - първото Хлапе на годината на сп. "Тайм"

Изобретателка на 15 години, която беше избрана за първото Хлапе на годината на сп. "Тайм", каза, че се надява да вдъхнови хората да предлагат идеи, с които "да бъдат решени световните проблеми", съобщи Би Би Си.

Гитанджали Рао има различни изобретения, например устройство, с което се открива олово в питейната вода, и апликация регистрираща кибертормоз. Тя е избрана от повече от 5000 номинирани американчета за първата титла Хлапе на годината, предаде БТА.

"Ако аз мога да го направя, и вие можете, всеки може" - каза Гитанджали Рао.

В интервю за сп. "Тайм", взето от Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, Гитанджали Рао заяви, че не прилича на "типичен учен".

Най-краткият тест за интелигентност се състои само от 3 въпроса

"По телевизията се появяват само по-възрастни учени, обикновено бели мъже - обясни тя. - Целта ми се измества не само да създавам собствени устройства за решаване на световните проблеми, но и да вдъхновя други да правят същото. Защото, от личен опит знам, не е лесно да не виждаш друг като себе си".

Гитанджали Рао е от Колорадо. Тя е печелила и други награди, например за Най-добрия млад учен на Америка за бърз и евтин тест за откриване на замърсена с олово вода.

"Нашето поколение е изправено пред толкова много проблеми, каквито преди не е имало. Но в същото време сме изправени и пред стари, които още съществуват" - добави тя.

Сп. "Тайм" започва да избира Мъж на годината през 1927 г. Титлата по-късно е променена на Личност на годината.

Миналата година Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична стана най-младият й носител в историята на списанието.

Новото отличие Хлапе на годината е "барометър за изгряващите лидери на най-младото поколение в Америка", казаха от сп. "Тайм".

Коментари

 1. 2020.12.06 | 13:12
  Либерстна пропаганда с която издигат в култ сиганитееее !!!!! СМЪРТ ЧЕРЕЗ ЖИВО ДРАНЕ НА ЛИБЕРАСТНИТЕ ОТРЕПКИ !
 2. 2020.12.05 | 06:51
  Новата Грета Тумберг ! Оказа се ,че нищо сама не е измислила!
 3. 2020.12.05 | 00:21
  След 5години живота ще я смачка Първо изчезва усмивката, после илюзиите решаващи световните проблеми Така е устроен човека : ражда се усмихнат и след 20-30 години мачкане дежурна усмивка през зъби Светът не иска ред а робско подчинение и нови проблеми и милиони изобретатели да на заселят Марс
 4. 2020.12.04 | 19:49
  Искам нейният анус да прави баунс
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Любопитно

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет