В месеца на Рождество Христово НВИМ инициира кампанията "Нарисувай Коледа за героите в бяло"

  • 04 декември 2020 14:04

  • 230
  • 0
В месеца на Рождество Христово НВИМ инициира кампанията "Нарисувай Коледа за героите в бяло"
© gettyimages

В месеца на един от най-светлите празници - Рождество Христово, Националният военноисторически музей /НВИМ/ инициира кампанията "Нарисувай Коледа за героите в бяло", насочена към децата, които ще творят за воините на нашето време - медицинските работници, съобщиха от културната институция.

Идеята на кампанията е да увлече деца от всяка възраст със своя талант и енергия да нарисуват картина на коледна тема, която да зарадва медиците, които няма да са със своите близки на празника.

Лекари от Велинград: Нека спрем вируса заедно! Обичаме ви! Обичайте ни и вие!

Като институция, която съхранява паметта за героите на нашето минало, екипът на НВИМ е решил да изпрати тази година с поглед към героите на нашето време - медиците, които всеки ден ни предоставят примери за силата на духа, и децата, в чиито очи виждаме надеждата за бъдещето.

В периода, в който малчуганите са извън класните стаи, далеч от приятелите си и имат време за любимо занимание, като това да рисуват, екипът ни им предлага възможност да направят добро и да стоплят нечие сърце и самите те да станат герои за някой друг, посочват от музея.

Всяко дете, което иска да стане част от кампанията "Нарисувай Коледа за героите в бяло" и да сътвори своето коледно чудо в картини, може да направи това, като изпрати своята рисунка на коледна тема под формата на снимка до 18 декември 2020 г. на електронната поща на НВИМ - nvim.pr@gmail.com"nvim.pr@gmail.com, или като съобщение във Facebook страницата на музея /https://www.facebook.com/NationalMuseumOfMilitaryHistory/.

Няма ограничение за възрастта на децата, които могат да участват, трябват само желание, бял лист хартия, моливи, боички и да посочат своето собствено /първо/ име, години и в кой град живеят. Събраните детски рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на музея в социалните мрежи. В навечерието на Коледа картините ще бъдат предадени на медиците на първа линия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини