Плюшени панди протестират срещу локдауна с бутилки бира "Корона"

Собственикът на ресторант във Франкфурт организира протест срещу затварянето му заради коронавируса, като подреди около масите сто плюшени панди - препратка към думата "пандемия", съобщава БТА. 

Очаква се  германските власти да удължат до 20 декември "лекият локдаун", наложен на 2 ноември. Това означава, че баровете, ресторантите и местата за забавление трябва да останат затворени, докато магазините и училищата могат да са отворени.

"Искахме да върнем малко живот в нашия ресторант", каза Джузепе Фичера, управител на ресторант "Пино". Пандите са разположени на масите на ресторанта и подпрени на бара, някои с бутилки бира "Корона".

"Това е мълчалив протест. Предложение за нашите гости" - каза Фичера и добави, че ще оставя осветлението през деня и нощта, докато траят ограниченията, така че минувачите да могат да гледат дисплея.

Германското правителство заяви, че ще предостави финансова помощ на фирми, засегнати от ограниченията.

Коментари

  1. 2020.11.25 | 21:40
    Абе ей, драскачи, научете се да пишете на български език! Много сте загубени, стига сте писали с чуждици, уважавайте българския език, вие българи ли сте бе копелета и копелдачки - драскачи!? Думата "lockdown" се превежда - "затваряне", рак на пръстите на ръцете да хванете ако продължавате да пишете като маймуни. Що не вземете всяка 3-та дума в заглавията на новините да ги замествате с чуждици, папагали с папагалите! Утре пуснете новини: " чииса(сиренето) поскъпва", "настъпва уатер(водна) криза", "ойла(петрола) поскъпва"... папагалска работа! Собственика на novini.bg да вземе да ви разкара и да идете да ви прати да произвеждате тоалетна хартия с надписи!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет