Готвач бърка манджи в тиган за "Гинес"

  • 26 април 2012 09:02

  • 1031
  • 0
Готвач бърка манджи в тиган за "Гинес"
©

Топ готвачът Пеньо Иванов ще се включи в приготвянето на традиционни български гозби в най-големия тиган, изработван в България.

Това ще се случи в рамките на специалното гостуване на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза” по време на събитието, организирано от Ангел Ангелов, във възрожденския ни град Копривщица на 29, 30 април и 1 май.

Пеньо Иванов е прочут с това, че вече четири години в рамките на „Пъстра трапеза” събира и съхранява традиционни рецепти от българската кухня, запазени в различни кътчета на България, за да покаже богатството на родната кулинария.

Юнашкият съд, който тежи цели 78 килограма, изработен е от неръждаема стомана и е с диаметър 150 см, ще се превърне в арена на действие за приготвянето на традиционни за този край рецепти, и официално ще кандидатства за приза „Bulgaria’s Largest Frying Pan” зарекордите на „Гинес”, във възрожденския ни град Копривщица, сподели авторът на инициативата Ангел Ангелов.

 

1031 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини