Готвач бърка манджи в тиган за "Гинес"

Топ готвачът Пеньо Иванов ще се включи в приготвянето на традиционни български гозби в най-големия тиган, изработван в България.

Това ще се случи в рамките на специалното гостуване на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза” по време на събитието, организирано от Ангел Ангелов, във възрожденския ни град Копривщица на 29, 30 април и 1 май.

Пеньо Иванов е прочут с това, че вече четири години в рамките на „Пъстра трапеза” събира и съхранява традиционни рецепти от българската кухня, запазени в различни кътчета на България, за да покаже богатството на родната кулинария.

Юнашкият съд, който тежи цели 78 килограма, изработен е от неръждаема стомана и е с диаметър 150 см, ще се превърне в арена на действие за приготвянето на традиционни за този край рецепти, и официално ще кандидатства за приза „Bulgaria’s Largest Frying Pan” зарекордите на „Гинес”, във възрожденския ни град Копривщица, сподели авторът на инициативата Ангел Ангелов.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Избрано от Интернет