Камера бърка плешивия съдия с топката цял мач

  • 30 октомври 2020 17:42

  • 2668
  • 0
Камера бърка плешивия съдия с топката цял мач
© twitter.com/Tom Cox

Много от малките отбори в Шотландия заснемат домакинските си мачове и ги предават по телевизията, благодарение на автоматизирани камери с изкуствен интелект. 

Това обаче е изиграло много лоша шега по време на мача между Inverness Caledonian Thistle срещу Ayr United. 

В последните минути българският национал (от отбора на младежите ни) Никола Тодоров, който играе за домакините от Inverness Caledonian Thistle, е отбелязал изравнителен гол, с който спасил отбора си от загуба на собствен терен и така е лишил Ayr United от възможността за втора поредна победа във втория ешелон на Шотландия (осигурявайки първата точка за отбора си този сезон).

Само че това далеч не е било най-важното по време на мача. 

Както казахме, много от отборите в по-долните дивизии на шотландското първенство залагат на камери с изкуствен интелект, защото екип и оператор биха стрували много по-скъпо. 

Именно това е било причината коментаторът на мача през цялото време да се извинява на зрителите, защото изкуственият интелект е бъркал плешивата глава на страничния съдия с топката и е показвал него…

Освен спечелената точка, Inverness Caledonian Thistle си спечели и доста популярност. Или по-скоро страничният съдия им е спечелил доста популярност в спортните (а и не само) среди. 
 

...

Последвайте канала на

Novini.bg
2668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини