Камера бърка плешивия съдия с топката цял мач

Много от малките отбори в Шотландия заснемат домакинските си мачове и ги предават по телевизията, благодарение на автоматизирани камери с изкуствен интелект. 

Това обаче е изиграло много лоша шега по време на мача между Inverness Caledonian Thistle срещу Ayr United. 

В последните минути българският национал (от отбора на младежите ни) Никола Тодоров, който играе за домакините от Inverness Caledonian Thistle, е отбелязал изравнителен гол, с който спасил отбора си от загуба на собствен терен и така е лишил Ayr United от възможността за втора поредна победа във втория ешелон на Шотландия (осигурявайки първата точка за отбора си този сезон).

Само че това далеч не е било най-важното по време на мача. 

Както казахме, много от отборите в по-долните дивизии на шотландското първенство залагат на камери с изкуствен интелект, защото екип и оператор биха стрували много по-скъпо. 

Именно това е било причината коментаторът на мача през цялото време да се извинява на зрителите, защото изкуственият интелект е бъркал плешивата глава на страничния съдия с топката и е показвал него…

Освен спечелената точка, Inverness Caledonian Thistle си спечели и доста популярност. Или по-скоро страничният съдия им е спечелил доста популярност в спортните (а и не само) среди. 
 

...

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет