Как да изберем правилните мъжки обувки?

Безспорно спортните модели са нашият фаворит, когато залагаме на комфорт. При ежедневните обувки също наблюдаваме подчертан фокус върху удобството. Предизвикателството е как да изберем онзи модел, който пасва най-близко до стила ни.

Спортуваш ли активно? Или прекарваш по-голямата част от деня седнал? Имаш нужда от обувки, които пасват на ежедневието ти. Добрата новина е, че онлайн пазаруването ни предлага океан от възможности и атрактивни дизайни.

За да откриеш правилните за теб, помагаме с малък гайд за мъжки обувки и критериите, които е добре да вземеш под внимание преди покупка.

Комфорт

Зачеркваме всички чифтове, които са прекалено тесни или прекалено груби към крака.Нека си спестим болката и раните. Съвременните спортни обувки и качествените ежедневни модели притежават дизайн, който предпазва крака от наранявания и облекчава натоварването му.

Размер

Универсалните размери невинаги пасват на формата и особеностите на крака ни. Затова винаги мерим нови обувки с чорап и си даваме малко време с тях, за да се уверим дали пасват максимално на стъпалото ни.

Формата на крака

Възможно е да носим същия размер обувки като брат си или най-добрия си приятел, но формата на стъпалото ни все пак да бъде напълно различна. Ширината на крака и извивката на стъпалото не бива да се подценяват. Малките детайли могат да ни костват голям дискомфорт. Затова е добре да обърнем внимание на индивидуалните особеностите на крака ни.

Подметката

Всеки по-активен човек, който прекарва по-голямата част от деня си прав или в повече разходк, се нуждае от изключително удобни обувки с подходяща подметка. Такава, която не е прекалено твърда, и позволява на крака да се движи комфортно. На пазара се предлагат модели с подметка, изработена от специална пяна, която следва извивките на стъпалото и носи допълнително удобство.

Материали на изработка

По-често се доверяваме на обувки, изработени от естествена кожа заради издръжливостта и качеството им. Но вече има толкова много добри алтернативи на леки и  дишащи материи, които едновременно поддържат крака ни сух, но му позволяват и проветрение.

Гъвкавост

Изключително важно е обувката да следва естествените извивки на крака и да му позволяват да се движи свободно, затова залагаме на модели с подметка, която по-лесно се огъва.

Дизайн

Когато избираме мъжки боти, не забравяме и дизайна. И колко важно е видът на обувките ни да отговаря на усещането ни за естетика и да прелива в ежедневния ни стил.

Защото обувките, които най-много харесваме са и онези, към които най-често посягаме.

(платено съобщение)

Коментари

  1. 2020.10.31 | 09:49
    Леле, това е проблемът на нацията ни!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет