Депресиран и самотен рибок канибал отпразнува 16-ия си рожден ден с торта и свещи

21 октомври 2020 13:49

Депресиран и самотен рибок канибал отпразнува 16-ия си рожден ден с торта и свещи
© Pixabay
864 3

Депресиран и самотен рибок, нагостил се с всеки един свой приятел, споделял аквариума му, е отпразнувал 16-ия си рожден ден с торта от сьомга и свещи, пише в. "Дейли стар", предава БТА.

Груперът Мико, който обитава аквариума "Линанмаки Сий Лайф" в Хелзинки, Финландия, се депресирал от липсата на посетители заради коронавирусната пандемия. Рибокът страда и от самота, за която сам си е виновен, тъй като има навика да поглъща всяка друга риба, предложена му за компания. Най-скорошният му другар - отровна червена лъвска риба, също попаднал в пастта на своя "хазяин".

Заради депресивните си епизоди сърдитият на вид Мико често поставя гледачите си в положението да се чудят как да го развличат.

Кратък момент на щастие за самотника-канибал се оказало партито по случай 16-ия му рожден ден. Кадри от купона, запечатани във видео, показват как Мико се спотайва на дъното на аквариума си, докато гледачите му поднасят тортата от сьомга. Очевидно привлечен от светлината на празничните свещи, рожденикът излиза от прикритието си, за да инспектира поднесеното му лакомство, и видимо доволен, му "вижда сметката".

Аквариумен вандал, погубил 400 рибки, отива на съд

"След случая с лъвската риба Мико отново е самотен. Депресията му се засилва от липсата на посетители заради коронавирусната пандемия. Когато наоколо има хора, той видимо се оживява, става по-активен и плува наоколо. Когато се наложи да затворим през пролетта, Мико стана апатичен", казва говорителка на аквариума.За да поддържат духа на групера и да му правят компания, гледачите му и други хора от персонала започнали да закусват или да пият кафето си близо до аквариума. Мико освен това редовно бива четкан с мека четка, за да се стимулира активността му. Когато нямат възможност да бъдат около него, човешките компаньони на рибока му пускат телевизия.

Мико обитава аквариума в Хелзинки от 2007 г., когато е дарен от магазин за риби, след като тамошната обител му "отеснява" и след като продължава да изяжда останалите си "съквартиранти".

Поради сходни причини в "Линанмаки Сий Лайф" Мико е сменял аквариуми минимум три пъти.

От персонала разказват, че питомецът им е забележимо по-щастлив, когато в аквариума има други риби, с които да общува, преди в крайна сметка канибалските му наклонности да надделеят.

Петнадесеткилограмовият Мико може и да не е любимец на останалите риби, но определено е фаворит на посетителите на морския център и дори има фенска стена до аквариума си.

Novini.bg
864 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крис

2020.10.22 | 09:08

3
Колко сладко и мило!
рибарка

2020.10.21 | 14:00

1
По-добре с торта, отколкото с *окаин и *урви!

2020.10.21 | 14:27

2
Както правят едни други канибали ...

Добави коментар

Водещи новини