Евровизия ще се проведе през 2021 година

  • 09 октомври 2020 12:19

  • 325
  • 2
Евровизия ще се проведе през 2021 година
©

Конкурсът Евровизия ще се проведе през 2021 година. Това гарантираха организаторите на най-голямата музикална надпревара в света, като за тази цел през летните месеци са разработили четири възможни сценария. Окончателното решение за провеждането на Евровизия 2021 ще бъде взето в първите месеци на новата година.

В средата на септември Европейският съюз за радио и телевизия и трите национални телевизии на Нидерландия обявиха като най-желан сценарий нормалното провеждане на конкурса в зала “Rotterdam Ahoy”. Това би се случило по добре познатия до момента начин - с публика в залата и 3 големи конкурси вечери, където участие ще вземат представителите на всяка една държава. Реализирането на този сценарий обаче зависи от напредъка в разработването на ваксина срещу COVID-19 и от създаването на надеждни тестове, които да гарантират сигурността на публиката и участващите делегации.

Според анализатори по-възможни са сценариите за провеждането на конкурса в нетипичен за него формат. Един от вероятните начини да се случи събитието е въвеждането на спазване на социална дистанция за публика в залата, както и намаляването на капацитета на залата. Организаторите обмислят и опцията при рестрикции на пътуванията в Европа, част от артистите на Евровизия 2021 да имат възможност да изпълнят песните си от собствената си държава. В най-лошия вариант - при влошена епидемична обстановка в световен мащаб и невъзможност за пътуване на всички артисти, участващите изпълнители ще представят песните си от специално подготвени студиа в собствената си държава. Този вариант ще бъде тестван на Детска Евровизия 2020, която ще се състои в Полша през ноември месец тази година.

Българският представител Виктория изрази оптимизъм: “Радвам се, че конкурсът ще се проведе през 2021 година, дори и в тези условия. Организаторите са изправени пред големи трудности, но съм сигурна, че ще вземат най-доброто решение. Ние продължаваме да работим усилено и се надявам, че тази година ще създадем още по-добра песен, с която България да се представи достойно на конкурса.”

Виктория и нейният екип подготвят поредица от видео дневници, които ще проследят подготовката ѝ за Евровизия 2021 в Ротердам. Първото видео е вече налично в нейния канал.

По-рано тази година Виктория бе домакин на музикалния лагер за Евровизия “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“, който се проведе в Бургас и Приморско. Творческото събитие събра доказани музикални продуценти, изпълнители и композитори от цяла Европа, които в рамките на 10 дни работиха на красивото Българско Черноморие по създаването на потенциалните песни за Евровизия 2021.

Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 18, 20 и 22 май и ще се излъчва на живо по БНТ 1 от 22 часа.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
baihui

2021.02.27 | 19:34

2
Става много лошо ! Демонизирани протестанти превземат бавно целия свят!

2020.10.09 | 12:50

1
NENAVIZIA

Добави коментар

Водещи новини