НАСА ще направи свой приоритет изследването на Венера след откриването на фосфин в атмосферата ѝ

Ръководителят на НАСА Джеймс Брайдънстайн призова изследването на Венера да стане приоритет след откриването в атмосферата ѝ на фосфин - газ, който може да има биологически произход, предадоха Франс прес и ТАСС.

Те цитират заявление на Брайдънстайн, което се появи на страницата му в Туитър. "Живот на Венера? Откритието на фосфин, страничен продукт от анаеробната биология, е най-значимото събитие при търсенето на свидетелства за съществуването на живот извън пределите на Земята", пише ръководителят на НАСА.

Учените откриха признаци на живот на Венера

Той отчете, че Венера дълго време е била пренебрегвана в космическите изследванията за сметка на Марс. "Дошло е времето Венера да стане наш приоритет", написа Брайдънстайн.

По този начин НАСА реагира на вчерашната публикация в сп. "Нейчър астрономи", че международна група учени е открила в атмосферата на Зорницата присъствието на фосфин - безцветен отровен газ, който може да има биологичен произход. На Земята той се отделя от някои видове бактерии по време на жизнените им процеси, допълва БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет