Почина новородената горила в зоопарка в Ню Орлиънс

  • 11 септември 2020 12:52

  • 486
  • 0
Почина новородената горила в зоопарка в Ню Орлиънс
© Pixabay

По-малко от седмица, след като отпразнува раждането на горила от критично застрашен вид, зоопарк в Ню Орлиънс скърби за смъртта й, съобщи Асошиейтед прес.

Бебето, родено миналия петък, починало в сряда, съобщи говорителката на зоопарка Одабън Кейти Смит. Причината не е установена, но според специалисти в зоопарка е възможно майката Тумани, която е на 13 години, да не е имала достатъчно кърма, предава БТА.

"Съществуват много рискове при ражданията при горилите и за жалост не е необичайно първескините да губят потомството си", каза старши ветеринарят на зоопарка д-р Робърт Маклийн.

Горилата Труди почина на 63 години

Първоначално бебето изглеждало, че се развива много добре и гледачите стояли настрана, за да не безпокоят майката и новороденото й. Затова не могли да установят и пола на малкото, което още нямаше име. В сряда вечерта обаче забелязали, че то е летаргично и слабо и незабавно го откарали във ветеринарната клиника, но специалистите там не успели да го спасят. До няколко седмици се очаква да станат ясни причините за смъртта на новороденото.

Малкото бе първата горила, родена в зоопарка за последните 24 години, след женската Пралин. Останалите три горили в зоопарка - Тумани, бащата на новороденото Окпара и третата женска Алафия, са дошли в Одабън от други зоопаркове.

Novini.bg
486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини