„Лего“ пуска тухлички с брайлова азбука

  • 21 август 2020 16:52

  • 399
  • 0
„Лего“ пуска тухлички с брайлова азбука
© Pixabay

Компанията за детски играчки „Лего“ обяви, че ще пусне на пазара тухлички с брайловата азбука. Те ще се продават в 20 страни след успешно представяне във Франция – родината на създателя на азбуката за незрящи Луи Брайл.

Тухличките са изработени така, че изпъкналите части, с които се съединяват отделните сегменти, изписват буквите и цифрите на брайловата азбука, но и остават функционален конструктор. Така децата със зрителни увреждания ще могат да развиват осезанието си и да учат брайловата система.

 „Лего“ елементите са в обичайните им цветове и имат напечатани букви и цифри на тях. Това ще даде на всички деца и учители една по-толерантна и креативна среда, коментират от компанията, предава БТВ.

От "Лего" ще рециклират старите тухлички и ще ги пращат на нови деца

Идеята за учене по време на игра е тествана в няколко културни контекста и първоначално ще бъде достъпна на английски, немски, френски, датски, норвежки и португалски. Амбицията на производителите е до началото на 2021 г. тухличките да са достъпни на 11 езика в 20 страни.

За да улеснят въвеждането на системата и ефективното ѝ използване от родители и педагози, от „Лего“ са предоставили помощни материали на своя уебсайт и са основали група в социалната мрежа „Фейсбук“.

Последвайте канала на

Novini.bg
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини