Делфинариумът във Варна стана на 36 години

Единственият делфинариум не само в България, но и на Балканския полуостров, навърши 36 години. Уникалното атракционно съоръжение е открито на 11.08.1984 г. и е един от символите не само на Варна, а и на българския туризъм. Делфинариумът е неотменна точка в програмите на всички туристи, посещаващи Черноморието. Басейнът повтаря точно т.нар. „американски стандарт” за отглеждане на морски бозайници.

Тъй като първите делфинариуми са построени в САЩ, този стандарт е еталон за целия свят. Обемът на водната маса е 1200 куб.м. Първите делфини са пристигнали във Варна през 1984 от кубински делфинариум. Те са от вида Tursiops truncatus (бутилконоси делфини) и са от водите на Гватемала. Първият треньор на варненските делфини е Петер Бьозенекер. В световен мащаб винаги се е считало, че ражданията на делфини в изкуствена среда са рядкост. Благодарение на създадените отлични условия и професионални грижи, полагани от екипа на Феста Делфинариум, тук ражданията са нормална практика.

Делфинариумът във Варна: Новородените и майките им никога не участват в представления

"Работната" седмица на делфините е 6-дневна, понеделник е денят им за почивка и разтоварване. Този режим не е бил променян дори и при най-високопоставени посещения в делфинариума. Делфините и техните треньори представят уникалното Делфин-шоу. То се води на четири езика едновременно: български, руски, немски и английски, и включва множество атракции: акробатика, балансировка, музика, пеене, танци и игри с публиката.

Коментари

  1. 2020.08.12 | 16:52
    Минимум 50 лева трябва да е, виж въри на село там пари ни ти трябват
  2. 2020.08.12 | 11:30
    25лв на човек за програма дето трае 20минути, ай сиктир
  3. 2020.08.12 | 11:30
    25лв на човек за програма дето трае 20минути, ай сиктир
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет