Британците са нация от офис диджеи

  • 24 юни 2020 12:53

  • 347
  • 0
Британците са нация от офис диджеи
© Pixabay

Британците са нация от офис диджеи - близо половината от тях признават, че слушането на музика им помага да си вършат работата, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на проучване, осъществено от УанПол по поръчка на "Панасоник".

Резултатите от допитването, обхванало 2000 души, показват, че три четвърти (75 процента) от тях се трудят на музикален фон, като за 45 процента това е всекидневие, предаде БТА. 

Четиридесет на сто от анкетираните вярват, че песните ги правят по-ефективни и продуктивни, докато 46 процента споделят, че те ги мотивират да си свършат работата.

Други 45 процента от участниците в допитването казват, че музиката им помага да релаксират. Една пета смятат, че се трудят по-усилено на музикален фон.

Двадесет и пет процента от анкетираните са на мнение, че тази практика на работното място трябва да бъде окуражавана.

"Слушането на музика наистина може да е от помощ в службата, независимо дали настройва хората за работа или им помага да се абстрахират от нещата около тях, които ги разсейват", отбелязва говорител на "Панасоник".

Проучването показва още, че средностатистическият служител отделя два часа и половина от работния си ден на слушането на музика. За това време трудещите се изслушват средно 31 песни.

И докато тридесет на сто от офис служителите казват, че началникът им ги окуражава да слушат музика в работно време, 36 процента споделят, че макар и позволена, практиката не се насърчава.

Последвайте канала на

Novini.bg
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини