Магически практики за прогонване на болести и зли сили ще бъдат представени в Разград

  • 23 юни 2020 11:45

  • 527
  • 0
Магически практики за прогонване на болести и зли сили ще бъдат представени в Разград
© Pixabay

Магически практики за прогонване на болести и зли сили ще бъдат представени в Етнографския музей тази вечер от 21 ч., когато ще се проведе първата от "Белите нощи на Разград" - Фестивал на материалното и нематериално културно наследство на нашия край.

Под надслов "Пътешествие между два свята" ще премине атрактивното представление, в което ще участват Капанският ансамбъл, Детска танцова школа "Хорце" и Театрално-танцова формация "Пулс".

Преди това в къща - музей "Станка и Никола Икономови" ще се проведе среща с автограф с поетесата Ивелина Радионова. В къща- музей "Анание Явашов" пък ще бъде открита изложба, посветена на 165-ата годишнина на основателя на музейното дело в Разград.

С билки и песни ще празнуват Еньовден в Силистра

Втората от Белите нощи е посветена на античното минало на Разград и на Археологическия резерват "Абритус". Тя ще започне от 18,00 ч. утре вечер, с безвъзмездно представяне на туристическите маршрути в Резервата. Сборният пункт за сформиране на групите ще бъде пред Интерактивния музей, а гидове ще бъдат самите музейни работници. След това жителите и гостите на Разград ще могат да разгледат и гостуващото Преславско златно съкровище, предоставено за фестивала от музея в Шумен.

Вечерта ще приключи на сцена "Театрон". Кино "Арабела", което също е един от символичните домакини на Абритус, ще представи филма за великия Леонардо да Винчи "Аз, Леонардо". Това ще бъде неговата премиера в Разград. Ако вали, ще бъде осигурен и специален навес над зрителските места.

Организатори на Белите нощи са Община Разград и Регионалният исторически музей. По традиция той се провежда в две последователни вечери - в нощта срещу Еньовден и на самия Еньовден - 23 и 24 юни.

Последвайте канала на

Novini.bg
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини