Блогърка се отказа от осиновеното си дете, след като години го снима за Ютюб

  • 29 май 2020 12:12

  • 6087
  • 3
© YouTube/ Myka Stauffer

Aмериканската блогърка Мика Стауфер от Охайо попадна в центъра на общественото недоволство в САЩ, след като стана ясно, че семейството й се е отказало от осиновеното си дете с увреждания.

Причина за негативните реакции са видеоклиповете, които години наред Стауфер публикува в ютюб канала си с участието на момчето и от които изкарва пари, пише „Бъзфийд“, цитиран от bTV.

Историята започва през 2017 г., когато Стауфер споделя, че семейството й възнамерява да осинови дете от Китай с увреждания. Още преди това блогърката многократно е казвала, че подкрепя международното осиновяване на деца, което й донесе стотици хиляди последователи от цял свят, както и няколко доста скъпо платени спонсорства.

През юли 2016 г. семейство Стауфер споделя видеоклип със заглавие „Огромна новина! Бебе номер 4“, в който обясняват, че ще осиновят момченце от Китай. Мика заснема общо 27 видеоклипа за премеждията по осиновяването, като дори организира дарителска кампания, която да покрие нуждите на детето с увреждания, които така и не става ясно какви са.

Блогърка излъга 3,8 млн. последователи с фотошопирани снимки

По-късно става ясно, че момченцето е с мозъчен тумор и увреждания, но семейството бързо осиновява момченцето на Хъксли, което тогава е 2 годинки.

Следват десетки видеоклипове, в които Хъксли е главен герой. Те носят още гледания и заплащане за семейството, като Стауфер започва да пише и статии за местни медии за трудностите при отглеждане на дете със специални нужди.

Семейство Стауфер многократно участвали и в различни инициативи за промотиране на международното осиновяване, както и за осиновяване на деца със специални нужди.

Постепенно обаче Хъксли спрял да се появява във видеоклиповете на семейството и последователите на Мика започнали да се чудят какво се е случило. Една от последните публикации на майката в социалните мрежи от 16 февруари тази година обяснява колко е трудно да се грижиш за дете със специални нужди.

Убиха с бомба известна малтийска блогърка

 Последователите на семейството започнали да задават въпроси, като много от коментарите били изтривани от официалните канали на блогърката. Интересът обаче не спадал.

И така до появата на видеоклип със заглавие „Новости в семейството ни“. В него Мика и съпругът й Джеймс разкриват, че в крайна сметка решили да преместят Хъксли в друго семейство. По думите им детето изисквало изключително специални грижи и постепенно семейството разбрало, че няма да се справи с отглеждането му. 

Стауфер избрали сами семейството, което да поеме Хъксли.

Последвайте канала на

Novini.bg
6087 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
.

2020.05.30 | 17:46

3
По прости от краварите няма ,заличаване на кравария веднага с ядрено оръжие !
какво е жената освен дяволско изчадие

2020.05.29 | 14:24

2
Еми щом си е изкарала паричките разбира се че ще го върне , жената върти онлайн бизнес , добре че тоя мит за женската любов се развенча.
bla bla

2020.05.29 | 13:13

1
Трудно е да гледаш дете с аутизъм и колкото по-голямо става е толкова по трудно. Не съдете жената, много е вероятно да не си е давала сметка какви грижи ще изисква, но по добре, че търси начин то да получи адекватни грижи а не тя и семейството и да го осакати допълнително. А колкото да парите, по скоро хората трябва да си правят сметка за кого и какво даряват и да не се подлъгват от самозванци, които знаят как да правят драми.

Добави коментар

Водещи новини