Съобщенията за НЛО са се увеличили по време на пандемията

  • 14 април 2020 14:42

  • 2051
  • 3
Съобщенията за НЛО са се увеличили по време на пандемията
© Pixabay

Пандемията от новия коронавирус доведе до 30-годишен пик в съобщенията за неидентифицирани летящи обекти (НЛО) по света, пише в. "Дейли стар".

Причината е, че в условията на изолация хората разполагат с повече време да се взират в небето. Ясното време също съдейства за зачестилите необичайни гледки, предава БТА.

От началото на пандемията се отчитат рекорден брой съобщения за загадъчни светлини и обекти. За последен път подобен пик е отчетен през 1989 г. Тогава много хора съобщават, че са видели необясними "летящи триъгълници". Според мълвата в случая става въпрос за секретни изпитания на бомбардировачи.

НЛО се появи над руски град?

Сегашният пик в съобщенията за неидентифицирани летящи обекти отчасти се приписва на системата от мини-сателити "Старлинк". Проектът на Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, предвижда осигуряването на достъп до високоскоростен интернет от космоса. След извеждането си през миналата година първите 60 от тях оформиха "верига" от ярки точки в небето, озадачаваща случайните наблюдатели.

През последната седмица куп съобщения, чиято бройка на този етап не се посочва, за загадъчни светлини и обекти, дойдоха от Белгия, Великобритания, САЩ, Мексико. Любител астроном от Небраска дори успя да заснеме появата сякаш от нищото на продълговата синя светлина директно срещу камерата, която само след няколко секунди изчезва.

Последвайте канала на

Novini.bg
2051 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хи

2020.04.15 | 14:16

3
covid 19 ни затвори за да не виждаме,а дали е нло или нещо друго незнам-едно е сигурно-по малко хора на вън по малко проглеждащи ( а не заразени)
Тайландски меринджей

2020.04.14 | 19:13

2
Нормално ... Всяка вечер си говорим с ТЯХ Ракията е на привършване ... зелето също
monarch

2020.04.14 | 18:53

1
Увеличиха се,защото се увеличи консумацията на пърцуца.

Добави коментар

Водещи новини