Ще има церемония по слизането на благодатния, но без поклонници

  • 07 април 2020 22:42

  • 1014
  • 1
 Ще има церемония по слизането на благодатния, но без поклонници
© Getty Images/Guliver

Церемонията по слизането на благодатния огън ще се състои на 18 април, Велика събота, в храма "Възкресение Христово" в Ерусалим, но без присъствието на поклонници и с ограничен брой участници. Това съобщи директорът на департамента по въпросите на диаспората и световните религии към израелското външно министерство Акива Тор, цитиран от БТА.

Той уточнява, че участниците в церемонията ще бъдат около десет, като тя ще се излъчва по телевизията за целия свят.

Хиляди видяха Благодатния огън в Ерусалим (видео)

След това огънят ще бъде предаден на представители на Гръцката православна църква при Яфската порта на Стария град, откъдето дипломати от чуждестранни посолства ще могат да го отнесат до летището "Бен Гурион". Там те ще предадат огъня на пристигналите със самолет пратеници от чужбина.

"Пратениците, които ще пристигнат за огъня, няма да могат да напускат своите самолети заради карантината", подчерта Тор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1014 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.08 | 13:28

1
Дори в Йеросалим храмовете са затворени за външни лица, а тук Хиляди хора ще се редят на опашка, за да целиват 1 икона един след друг ... Ако заразените скочат рязко след Великден смъртните случаи ще тежат на съвеста на БПЦ и тези което взеха това нелепо решение! По цял свят църквите затвориха а свещенниците се занимават с благотворителни дейности ...

Добави коментар

Водещи новини