Kоронавирусът удари бизнеса на тайландските проститутки

  • 05 април 2020 12:25

  • 8733
  • 4
Kоронавирусът удари бизнеса на тайландските проститутки
© Gettyimages

Десетки хиляди секструженици са в безработица заради епидемията от коронавируса в Тайланд. Но поради липса на помощ от правителството, някои от тях продължават работа въпреки рисковете от зараза, предаде Франс прес.
В Тайланд има около 300 000 секструженици от двата пола или транссексуални, като по-специално те действат в Банкок и в курортите Патая и Пукет.


Много от секстружениците са се завърнали сега в родните си провинции заради страх от зараза или заради пълната блокада на страната заради коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32953

COVID-19 удари жрици в Германия

Тези, които обаче продължават работа, тъй като не могат да си позволят да са без доходи, рискуват да се заразят.

"Посветили сме се на това, защото сме бедни" - така транссексуалната Алис обяснява защо е избрала професията на секструженичка и защо продължава работа въпреки епидемията. Тя разказва, че преди кризата, породена от коронавируса, тя е изкарвала между 300 и 600 долара на седмица (270-540 евро), а днес няма нищо.

Транссексуалната Пам, която е работила в сексбар, днес търси клиенти по улицата на Банкок. Принудена е да работи, защото трябва да плаща наема си.

Тайланд е силно зависим от туризма и сега се готви за сериозна рецесия заради пандемията. Очаква се тази година БВП да се свие с 5,3 процента, което не се е случвало от 22 години насам, според прогнози на Централната банка, която преди кризата вещаеше растеж от 2,8 процента.

Правителството обеща да отпусне в продължение на три месеца месечна финансова помощ от 5000 бата (140 евро) на частните работници, лишени от работа заради коронавируса. Но тази помощ няма да достигне до сектружениците, защото в Тайланд проституцията е широкоразпространена и толерирана, но си остава официално незаконна.

Организацията Импауър фаундейшън, която защитава правата на секстружениците в Тайланд, припомня, че много от проститутките са и майки и са основен източник на финансови постъпления за семействата си.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
8733 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
смешка

2020.04.05 | 15:42

4
Горките те. Трябва да работят като нормални хора. Ужас ! Трагедия !
student

2020.04.05 | 14:38

3
абе ма*ка ви да *ба ,, дреме ми на бахура за тея проститутки .. и колко БАТИ ще получат работниците на тайланд....ДРЕМЕ МИ ЗА МОЯТА РОДИНА , ЧЕ ТУКА ЩЕ ПОЛУЧИМ ГОЛЕМИЯ К*Р ....К*РВИ . ХОРАТА ЗОМБИРАХТЕ С ТЪПИ НОВИНИ , НЕСТИГА , ЧЕ СИ СЕДЯТ ВЪВ ВКЪЩИ БЕЗ ДОХОД..................
А НАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТАКИВА

2020.04.05 | 14:26

2
СЕГА ЩЕ СТАНАТ МИЛИАРДЕРИ ,СЛЕД ЗАЕМА ОТ ГОСПОДАРИТЕ -ЦИОНИСТИ.
Бубето

2020.04.05 | 12:41

1
И нашите траяха известно време - снощи такситата пак отчетоха пик на превоз на проститутки из София

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини