Опра Уинфри дари 10 млн. долара за засегнатите от COVID-19

  • 03 април 2020 10:08

  • 655
  • 0
Опра Уинфри дари 10 млн. долара за засегнатите от COVID-19
© Getty Images

Опра Уинфри обяви, че дарява 10 милиона долара в помощ на засегнатите от коронавируса, съобщиха световните информационни агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Тя подкрепя и ново начинание за осигуряване на храна за най-уязвимите.

"Дарявам 10 милиона долара, за да помогна на американците през пандемията в различни градове и райони, където съм израснала - написа тя в интернет. Една от най-богатите американки е родена от бедна майка в Мисисипи и е расла в Милуоки и Тенеси.

Част от средствата са предназначени за новата инициатива "Американски хранителен фонд" (America's Food Fund) на корпорацията "Епъл", фондацията "Форд", Лорън Пауъл Джобс и Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една. Целта й е да осигури храна на най-засегнатите от кризата в САЩ, включително на деца, които разчитат на училищните обеди, както и на семейства с ниски доходи, възрастни хора и безработни, допълва БТА.

"Още помня как израснах с майка си в Милуоки, когато нямахме средства и понякога ни трябваше помощ само за да оцелеем" - пише Уинфри.

Миналия месец Опра Уинфри започна ново предаване "Опра говори за Ковид-19 по Епъл ТВ плюс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:  

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини