Фотограф снима послания през прозорците на хората в изолация

  • 27 март 2020 15:26

  • 1033
  • 1
Фотограф снима послания през прозорците на хората в изолация
© Getty Images

Тъй като на все повече хора по света се налага да си останат вкъщи, за да забавят разпространението на новия коронавирус, фотографът Стивън Лавкин започва да снима различни семейства, които са се изолирали в домовете си в Бруклин, Ню Йорк.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Първоначално Лавкин снима семействата на верандите им, но скоро започва да ги заснема зад прозорците на техните къщи, пише Би Би Си, предава БТВ.

Разрешиха на италианци да сключат брак, но с предпазни ръкавици и маски

"Когато проектът започна да еволюира, идеята за прозореца започна да придобива все повече смисъл", казва Лавкин. Прозорецът е нещо, от което гледаме към света. Нещо, което буквално рамкира как хората могат да гледат на нас и как ние гледаме към света; нещо, от което обикновено не влизаме или излизаме."

Лавкин моли всяко от семействата да сподели своето съобщение със света. Проектът продължава само около една седмица, но успява да събере много положителни реакции в социалните мрежи.

Лавкин възнамерява да продължи с проекта "Words At The Window", стига това да е безопасно.

"Надявам се, че в това време на хаос и несигурност, този проект ще помогне на хората да се чувстват по-свързани с външния свят, въпреки че всички буквално сме разделени едни от други за неопределено време", казва фотографът.

"Ако продължим да общуваме и да се свързваме с тези около нас по пряк, откровен и позитивен начин, можем да преодолеем това заедно. Няма да е лесно, но в действителност не струва нищо. Пазете се в безопасност и останете вкъщи. И както гласеше посланието на моите собствени деца: "Скоро ще бъдем заедно", допълва Лавкин.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1033 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
харесва ми

2020.03.27 | 16:45

1
Позитивно!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини