Представиха изложба с макети на български архитектурни паметници

  • 29 февруари 2020 15:34

  • 885
  • 0
Представиха изложба с макети на български архитектурни паметници
© bulphoto

Изложба с макети на български архитектурни паметници е подредена в Младежки дом на Варна. Експонатите са участници в IX Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети”, който е уникален за страната.

Конкурсът се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна, Община Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици и в Мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Знамена-реликви на българските опълченци гостуват във Варна Конкурсът е посветен на Националния празник на България 3 март.

През тази годината темата, по която работиха участниците е "Наследството на Колю Фичето". За оценяване са постъпили общо 37 творби от цялата страна, сочи статистиката на организаторите. Председател на журито е инж. Севдана Таушанова. Конкурсът дава възможност да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, които те са получили в училищните и извънучилищни форми на обучение.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини