Жената, която първа си постави силикон

  • 02 април 2012 13:54

  • 1784
  • 0
Жената, която първа си постави силикон
©

Пролетта на 1962 година майката на шест деца на име Тими Джийн Линдзи за първи път влезе в операционната зала на тексаска болница и след само два часа се събуди с по-големи гърди, пише "НетПрес".

Близо петдесет години по-късно, увеличаването на гърдите с помощта на силиконови импланти, се нарежда измежду най-популярните естетически операции. На този тип интервенция годишно се подлагат около един и половина милион жени.

"Изглеждаха перфектно. Бяха меки като истински гърди. Мъжете гледаха по мен, когато излизах на улицата", казва Тими за Би Би Си. Тя си припомня, че преди операцията е носила сутиен с номер Б, а след това е преминала на С.

До операцията, която променила живота на майката от Хюстън се стигнало съвсем случайно. Тя посетила болницата, за да си премахне татуировка, след което лекарите я попитали дали иска да изпробва нов вид операция...

"Винаги си мразех ушите. Обещаха ми, че и това беплатно ще поправят, така че се съгласих и на това", спомня си Тими.

Операцията преминала по план и майката на шест деца след три-четири дни вече можела нормално да живее. Разбира се, в този момент хирурзите и техните сътрудници не са били наясно, че са направили нещо революционно.

"Разбира се, бях развълнуван, но можех ли да предвида бъдещето", пита се един от сътрудниците на хирузите, които правили операцията Томас Бигс...

Последвайте канала на

1784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини