Кърк Дъглас дари посмъртно $61 млн. за благотворителност

  • 24 февруари 2020 12:09

  • 2366
  • 3
Кърк Дъглас дари посмъртно $61 млн. за благотворителност
© Getty Images

Прочутият актьор Кърк Дъгас, който почина на 5 февруари на 103-годишна възраст, е оставил цялото си наследство за благотворителност, предава Монитор.

Звездата от „Спартак“ е дарил посмъртно 61 милиона долара, като най-голяма част от средствата отиват за собствената му фондация „Дъглас“, която „помага на тези, които не могат да си помогнат сами“.

Сред бенефициентите са Синайския храм на Уестууд, който е дом на детския център „Кърк и Ан Дъглас”, както и театърът на „Кърк Сити”. Западните медии отбелязват, че по този начин актьорът е оставил без наследство сина си Майкъл Дъглас.

Ключови дати в живота на Кърк Дъглас и интересни факти за легендата

Кърк Дъглас има трима синове – Майкъл, Джоел и Питър. За кончината му в началото на месеца съобщи звездата от „Методът Комински“. "С огромна тъга с братята ми трябва да съобщим, че Кърк Дъглас ни напусна днес. За света той беше легенда, актьор от Златната ера на филмите, но за мен, Джоел и Питър той беше просто Татко. Нека завърша с думите, които му казах на последния му рожден ден и които завинаги ще останат истина: Татко, обичам те толкова много и съм горд да бъда твой син“, написа Майкъл Дъглас в социалните мрежи тогава.

Последвайте канала на

Novini.bg
2366 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
коки

2020.02.24 | 13:36

1

Да сте чули някога някой комунист да дарява!Едно голямо браво на Кърк за благородното дело!

мииии

2020.02.24 | 14:25

3

чакаме милиардера,ТАВАРИЩ ПУТЯ,да дари поне 1милион преживе,а после 1 милиард посмъртно!!!!!!!!!

bgБГ

2020.02.24 | 14:17

2

Дам, това е сега най модерния начин в Холивуд да не плащаш данъци. После същата тая благотворителна организация ще пусне доста щедри суми наобратно към наследниците

Добави коментар

Водещи новини