Сънят подобрява работата на банковите служители

  • 28 януари 2020 11:58

  • 246
  • 0
Сънят подобрява работата на банковите служители
© Pixabay

Съветът по банкови стандарти във Великобритания посъветва банковите служители да се наспиват добре нощем, за да се подобри професионалното им поведение, съобщи Ройтерс.

Банковата индустрия поиска от парламента да създаде Съвета по банкови стандарт през 2016 г., за да се подобрят стандартите за поведение след финансовата криза и последвалите скандали с манипулиране на лихви.

В четвъртия си годишен доклад службата отбелязва, че усилията за подобряване на културата и повишаване на стандартите на поведение в банките са се променили твърде малко през 2019 г. след резките подобрения през 2017 г.

На фона на усилията на множество финансови компании, резултатите са "изненада и разочарование", се посочва в доклада.

Сънят е абсолютен регенератор за човек

Четвърт от анкетираните служители в тези институции споделят, че работата във фирмата се отразява зле на здравето и благосъстоянието им.

От запитаните, 40 на сто казват, че спят по шест или по-малко часа нощем, а почти 30 на сто споделят, че се чувстват изморени на работа всеки или почти всеки ден, допълва БТА.

Докладът препоръчва банките да обърнат внимание на темата с наспиването на служителите. И изтъква, че достатъчният сън е важен "не само за физическото и психическо здраве, но и за способността за професионална и етична преценка".

Novini.bg
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини