Принц Хари и съпругата му Меган ще ограничат контактите си с медиите

  • 09 януари 2020 19:15

  • 2715
  • 1
Принц Хари и съпругата му Меган ще ограничат контактите си с медиите
© Getty Images/Guliver

Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и съпругата му Меган ще ограничат контактите си с медиите, след като се оттеглят от задълженията си на старши членове на британското кралско семейство, съобщиха ДПА и БТА.

Херцозите на Съсекс, които критикуват остро отколешните традиции за медийно отразяване на кралското семейство, заявиха, че предпочитат да общуват пряко с обществото чрез социални медии.

На уебсайта си sussexroyal.com Хари и Меган съобщиха, че смятат да напуснат традиционната система на медийно отразяване на кралското семейство. Те пишат, че британските кралски кореспонденти погрешно "се смятат по света за надеждни източници".

"Това погрешно разбиране води до публикации и от други медии по света и това усилва неправилното отразяване", пишат херцозите на Съсекс. Точните информации "често биват редактирани или пренаписвани от редакционните екипи и създават фалшиви впечатления", добавят те.

Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и Меган смятат в бъдеще да контактуват с "местни медии и млади журналисти" и "да осигуряват достъп на надеждни медии, които отразяват обективно събитията, за да информират за ключови моменти и събития".

По-рано беше съобщено, че Хари и Меган се чувстват подложени на голям натиск от британските медии, които според тях проявяват твърде голямо внимание към живота им.

Миналата година Хари заклейми британските медии за отношението им към жена му и ги обвини, че я преследват както са правели с майка му принцеса Даяна, която загина през 1997 г. в автомобилна катастрофа в опит да избяга от папараци, отбелязва Асошиейтед прес.

Вторият син на британския престолонаследник принц Чарлз - Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), се ожени за Меган през май 2018 г. Меган е израснала в Лос Анджелис и е следвала в Северозападния университет на Илинойс. Преди да се омъжи за Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, тя бе известна основно с ролята си в тв сериала "Костюмари", сниман в Торонто. Меган бе известна като "канадската кралска особа", докато работи в страната. Тогава тя се сближава със семейства на водещи политици - бившия премиер Брайън Мълруни и настоящия министър-председател Джъстин Трюдо. Една от най-близките й приятелки е Джесика Мълруни, снаха на бившия премиер и моден съветник на съпругата на Джъстин Трюдо. Меган, Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и 8-месечният им син Арчи прекараха шестседмична зимна ваканция в Канада и се върнаха във Великобритания преди дни.

Последвайте канала на

Novini.bg
2715 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.09 | 20:02

1

Евала

Добави коментар

Водещи новини