Рядък черен носорог се роди в зоопарк в САЩ

  • 26 декември 2019 16:17

  • 564
  • 0
Рядък черен носорог се роди в зоопарк в САЩ
© Getty Images/Guliver

Зоопарк в САЩ чества появата на бял свят на най-новото си попълнение - бебе от редкия вид черен носорог, съобщи Си Ен Ен.

"Момче е!", гласи съобщението на зоопарка "Потър" в Лансинг, щата Мичиган, по повод раждането на носорогчето.

Бебето, което все още няма име, и майка му, 12-годишната Допси, се чувстват добре. Бащата на носорогчето, Финиъс, е прехвърлен в зоопарка в Лансинг от Тайлър, щата Тексас, през 2017 г., по програма за спасяване на източния черен носорог.

Тъй като за Допси това е първо раждане, майката и бебето ще бъдат наблюдавани внимателно през следващите няколко седмици. Засега всичко изглежда добре и носорогчето вече се радва на голяма популярност.

Черните носорози са класифицирани като критично застрашен вид. Три подвида, сред които западен черен носорог, са обявени за изчезнали. Смята се, че в естествена среда са останали около 5000 екземпляра от вида. Броят им се е удвоил отпреди 20 години, когато популацията им наброява по-малко от 2500 животни и е на "ръба на изчезване" според Световния фонд за дивата природа. Основата заплаха за оцеляването на черните носорози е бракониерството.

БТА
564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини