Мечките в зоопарка в Добрич подготвят дома си за зимен сън

Мецаната Берна и мечокът Костадин в Центъра за защита на природата и животните в Добрич вече подготвят бърлогата си за зимен сън. Напоследък ги "загубваме" за по три-четири дни, когато влизат в дома си, за да го почистят от треви и да го разширят, разказа директорът на зоопарка Християн Христов.

По думите му мечоците са подготвени за дългата почивка през зимата и с промяна в диетата, в която е заложена повече риба, а от плодовете и зеленчуците - грозде, краставици, домати и най-любимите им - целина и цвекло.

Готов е водопадът край мечешкия дом, който ще бъде голяма атракция за животните, но ще го пуснем напролет, за да не ги "разсейваме" сега, каза още директорът на центъра и добави, че с падането на температурите в близките дни се очаква двойката да заспи. Берна, която е дарена от зоопарка в Берн, Швейцария, и Костадин, пристигнал от зоологическата градина в Плевен, обитават заедно мечешкия дом в Добрич от няколко години.

Мечка нападна пчелин в смолянско село и унищожи кошери

С наближаването на коледните и новогодишните празници зоопаркът в Добрич подготвя изненади за децата. До 20 декември от зоологическата градина в Карлсруе, Германия, трябва да пристигне мъжки европейски бизон, който е много ценно животно, съобщи Християн Христов.

Ксамир, който е на три години и половина и тежи 850 килограма, ще бъде пренесен със специален транспорт. Женският бизон Луба в зоопарка в Добрич вече очаква новия си другар.
Центърът за защита на природата и животните в Добрич, който се простира на площ от 160 декара, е създаден по българско-швейцарски проект и е дом на повече от 300 животни от 65 вида.

Коментари

  1. 2019.11.21 | 13:49

    Плевенчанинът Костадин и швейцарката Берна се подготвят за зимата.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет