Физическите упражнения на гладен стомах преди закуска топят повече килограми

  • 19 октомври 2019 11:49

  • 4493
  • 3
Физическите упражнения на гладен стомах преди закуска топят повече килограми
© Pixabay

Физическите упражнения на гладен стомах преди закуска топят повече килограми, установи британско изследване, цитирано от в."Метро".

Екипът на д-р Хавиер Гонсалес от университета в британския град Бат е изследвал 30 души с наднормено тегло. Когато те спортували преди закуска, горели двойно повече мазнини, в сравнение с тези, които похапвали преди упражненията.

Експертите намират просто обяснение за този процес. При спортуване без "запаси от гориво" в тялото, организмът се обръща към наличните въглехидрати, складирани в тялото ни. Когато те са изчерпани, започва топеното на мазнините. В допълнение, загърбването на закуската правело мускулите на участници по-реактивни към инсулина, който контролира високите нива на кръвна захар в кръвта. По този начин се ограничава рискът от диабет и сърдечни болести.

Екипът на д-р Хавиер Гонсалес съветва да спортуваме на гладно, но след това да ни очаква една добре балансирана закуска, която да захрани мускулите ни с въглехидрати и протеини.

Последвайте канала на

БТА
4493 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Набухленко

2019.10.20 | 00:53

3

На гладен стомах и после припадане...цялата тази фитнес истерия накара хората да мислят тялото си за някаква машина или нещо, което ще търпи на каквото и да го подлагате. Ако искате да отслабнете трябва да ядете по-малко и да спортувате. Не е кой знае колко сложно.

Gogo

2019.10.19 | 13:01

2

Mnogo si prav nai dobre bez fitnes

БлагойАА

2019.10.19 | 12:26

1

С грешка сте,ядовете от любим човек,топят най бързо мазнините и скъсяват живота!!!

Добави коментар

Водещи новини