Памела Андерсън благодари на Путин за освобождаването на косатките

  • 09 октомври 2019 14:46

  • 2025
  • 2
Памела Андерсън благодари на Путин за освобождаването на косатките
© Getty Images/Guliver

Холивудската актриса и зоозащитничка Памела Андерсън благодари на президента на Русия Владимир Путин за решението да бъдат освободени държаните в плен косатки и белуги в залива Средная, съобщава Франс прес.

"Искам да ви благодаря за смелото решение да бъдат освободени китовете и косатките, държани в плен. Преместването им вече започна и ви изразявам своята признателност за това, че поехте ангажимент за освобождаването и на останалите 75 кита. Приветствам решението да бъде забранен от 2020 година уловът на живи белуги, живеещи на свобода и на няколко вида делфини в руските териториални води!", се казва в писмото.

По думите на актрисата уловът представлява голям стрес, който в дългосрочна перспектива ще намали броя на тези животни. "Ако всички китове и делфини живеят на воля в океана, а не бъдат заключени заради забавлението на публиката, защитата на китообразните ще стане по право и заслуга на Русия", пише Андерсън. 

БТА
2025 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ek ek

2020.02.02 | 16:58

2

Аз мога да й се освободя на гърдите :Д

2019.10.09 | 15:29

1

Косатките в увесилителните центрове са сериозно депресирани. Начело на тормоза стои Флорида. Там става дума за милиардни приходи. Пожелавам сили на Памела да се пребори с тази дивотия на родна земя, ако иска истинска промяна. Има сериозен филм по нетфликс за това. Там става ясно че убийствата на треньори са много повече отколкото се говори.

Добави коментар

Водещи новини