Сивите очи вече са считани за най-секси

  • 07 октомври 2019 11:07

  • 1571
  • 1
Сивите очи вече са считани за най-секси
© pixabay

Цветът на очите не само показва характера на човек, но и неговата сексуална привлекателност, предаде БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Според няколко предишни проучвания най-атрактивни са хората със сини очи. Настоящото допитване, осъществено от екип на 1-800 Contacts и обхванало 1000 души, показва, че за най-секси вече се считат индивидите със сиви очи. Следват синеоките, зеленооките и хората с лешникови и кафяви очи.

Според изследователите индивидите със сини очи, често смятани за особено атрактивни, са дружелюбни и екстроверти. Зеленооките индивиди се отличават като алтруисти и демонстрират напредничаво мислене. Хората с кафяви очи, въпреки че са възприемани като по-малко атрактивни от останалите, са считани за сърдечни, будещи доверие и надеждни. Индивидите с очи с цвят на лешник са ценени заради страстта, която влагат в работата си, и постиганите високи професионални резултати.

"Цветът на очите може да се окаже ключова характеристика в търсенето на партньор", отбелязва Брад Дайбър от изследователския екип.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1571 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Юрген Клоп

2020.01.04 | 11:36

1

повечето хора пък ги отблъскват специфично сините и СИВИТЕ очи. Стига сте говорили глупости.

Добави коментар

Водещи новини