За осми път в ловешкото село Малиново ще се състезават майстори на баклавата

  • 25 септември 2019 13:36

  • 650
  • 0
За осми път в ловешкото село Малиново ще се състезават майстори на баклавата
©

За осми път в ловешкото село Малиново ще се състезават майстори на баклавата, съобщи за БТА секретарят на Народно читалище "Събуждане - 1927 г." - село Малиново, Добрина Андреева. Празникът ще бъде открит на 28 септември /събота/ от 11.00 часа. По традиция интересът е голям и събира жители и на съседните в региона населени места.

По думите на Андреева тази година за награда ще се състезават най-малко 25 баклави, като ще гостуват майстори и от общините Летница, Севлиево, Червен бряг. Жури ще определи трите най-вкусни баклави. Ще има и приз за най-красивото сладко изкушение, за най-младия майстор и за направилия най-много баклави.

Според Андреева тази традиция е едно от нещата, които обединява живеещите в селото мюсюлмани и християни, които заедно отбелязват празниците и на двата етноса.

Организаторите са подготвили и музикална програма с участието на фолклорната група към читалището в Малиново, фолклорната турска група от село Ряховците при народно читалище "Пробуда - 1907 г.", танцови състави от Ловеч и Угърчин и др.

Празникът се организира от Народно читалище "Събуждане 1927 г." - село Малиново, съвместно с кметството и със съдействието на Община Ловеч и спонсори.

Последвайте канала на

Novini.bg
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини